Recensioner av Rastlöst Blod

I väntan och längtan efter nya skivan så börjar äntligen recensioner av skivan att komma. Det är blandade känslor kring det, för samtidigt som man vill veta så mycket som möjligt om skivan så vill man ju också vara lite som ett oskrivet blad när man hör skivan och inte ha några förutfattade meningar. Någon skribent tycker att Invandrarblues är låten med stort L, någon annan att det är Tommy Tycker Om Mig, ytterligare någon skulle kanske säga "Piller i Badkaret". Kanske är det just dessa låtar som kommer gå på repeat mest för oss också, men det kan lika gärna vara några andra.Om fem dagar vet vi. Intressant att påpeka är dock att Göteborgsposten recenserat skivan som "rock" medan aftonbladet kallar det för "pop".
 
Recensioner:
Göteborgsposten
Aftonbladet
 
Tv4 har också gjort en kortare intervju med Markus i Norrköping, där han berättar om nya skivan. Han säger att det han ser mest fram emot är spelningen på Bråvalla i sommar. Det är vi nog många andra som också gör!
 

Intervju i Situation Sthlm # 202

Intervjuerna duggar tätt såhär nära inpå nästa veckas skivsläpp. Denna gång har Markus blivit intervjuad av Situation Sthlm. I intervjun berättar han bl.a. att han lyssnade på Norrköpingsbandet Marduk när han var yngre och att han trodde att "Tommy tycker om mig" var en låt av Pernilla Wahlgren. Det avslöjas även att höstturnén kommer bestå av 25 spelningar, så det kommer finnas gott om chanser för den som vill och kan att se Markus denna höst (och sommar med för den delen!). Markus berättar även en del om låten Rastlöst Blod och sina tankar kring att ta hjälp av fansen med att skriva. Tyvärr kom inte de som hade skrivit väldigt bra med i låten eftersom Markus enligt egen utsago gillar "ganska, banala, naiva och korkade saker som angränsar till dråpligt".  Den 4 juni släpps alltså Rastlöst Blod och samma dag kommer även hyllningsskivan till Ted Gärdestad som Markus medverkar på med låten Oh, vilken härlig da’
 
 
 

Veckans måndagsgäst i P4 Östergötland och intervju i Nöjesguiden

Idag medverkade Markus som veckans måndagsgäst i P4 Östergötland. Han pratar bl.a. om Norrköping (som sig bör), uppväxten, musiken, framtiden och snusandet. I intervjun framkommer bl.a. att Markus hade svårt att förstå ironi när han var yngre och att det var i samband med Estonia-katastrofen som han bestämde sig för att satsa på musiken. Han pratar även om Laakso och att det brukar dyka upp någon gång i halvåret att de pratar om att göra en ny skiva. 
 
Markus har även blivit intervjuad i Nöjesguiden. I det långa reportaget berättar han bl.a. om inspirationen till musiken och oron över att vara för utelämnande, om den finska identiteten, drömmen om USA, politiska ställningstaganden, vad som hände när han mötte Bill Skarsgård i L.A. och en hel del om nya skivan. Vi får lära känna bakgrunden till en del av de nya texterna, såsom "Tommy tycker om mig" och "Invandrarblues" och vad som inspirerade Markus till dessa. Vi får också veta att det finns en möjlighet att låtarna "Född långt från USA"  och "Go Johnny Go Go" ges ut så småningom, även om de inte kom med på Rastlöst Blod. Bakgrunden till intervjun var att Nöjesguiden skulle hänga med på inspelningen till Let's Go Nu Är Jag Din Yo-videon. Därför får vi även läsa om hur videon kom till, vilket ju är både roligt och spännande! 
 
 
Foto: Josefin Mirsch, lånad av Nöjesguiden

Markus på Ted Gärdestads hyllningsalbum

Aftonbladet skriver idag om ett hyllningsalbum för Ted Gärdestad, som många välkända artister kommer medverka på. En av dessa är Markus - som vi ju redan har hört tolka "Oh, vilken härlig dag" i LO:s reklamfilm. Det är nog inte bara vi på Markusevangeliet som är ivriga på att höra Markus tolkning - i artikeln där man avslöjar artisterna har man nämligen skrivit Markus namn två gånger.
 
 
 

VIDEO - LET'S GO NU ÄR JAG DIN YO

Äntligen! Idag släpptes videon till LET'S GO NU ÄR JAG DIN YO och det har bl.a. uppmärksammats av Expressen som skriver:
 
 
"Om två veckor släpps Markus Krunegårds nya album "Rastlöst blod".Den första singeln från den efterlängtade skivan hette "Du stör dig hårt på mig".
 

Nu släpps musikvideon för en annan låt – "Let's go nu är jag din yo". I videon syns Markus Krunegård bland annat gå runt på Medborgarplatsen i Stockholm och ta en öl med Fredrik Wikingsson.

 

Som ett udda tag så ingår inspelandet och planerandet av musikvideon i den nya videon."

 

Motala Vadstena Tidning skriver:

 

"Markus Krunegård går all in i splitternya videon till singeln  "Let's go nu är jag din yo". Det handlar om nästan nio ironiska minuter som är värda din tid, vi lovar."

 

Här är videon!


Sommarn kommer långsamt, sakta

Med endast veckor kvar till Rastlöst Blod släpps, skivsigneringar på Bengans och Vaxkupan och en fantastisk sommar med spelningar och nya Markus-låtar i lurarna så kommer återigen en rolig nyhet. Markus kommer även i år att spela på Slussens pensionat, den 15-16 augusti, vilket bl.a. Bohusläningen skrivit om idag.Mattias var där förra året och har laddat upp filmer från spelningarna på vår youtubekanal. Här finns hela spellistan som tristjavisst har skapat.
 
Markus har även blivit intervjuad av Södermalmsnytt, med anledning av att han tagit hjälp av sina fans med att skriva låten Rastlöst blod. Markus berättar bl.a. att han aldrig har skrivit någon insändare, men att han en gång önskade en låt i radio. 
 
Angående låtskrivandet så har det ju kommit in en hel del bidrag och det ska bli spännande att se vad det hela resulterar i. Naturligtvis har vi på Markusevangeliet dragit vårt strå till stacken, kanske har någon av er också bidragit till låten med ord eller text? :) Markus är ju ett geni när det kommer till textskrivande, så det blir minst sagt intressant att se vad som händer när han tar hjäp av våra olika sätt att uttrycka oss på. 
 
Vi fick en fråga om låten Propaganda i Sverige och Havanna, som Markus uppträdde med på Slussens Pensionat förra sommaren. Tyvärr kom den inte med på skivan, enligt den låtlista som fanns i Gaffa. Trist, javisst! Men en liten tröst i sammanhanget är åtminstone att den kanske annars hade konkurrerat bort någon av de andra nya låtarna, som vi därmed aldrig hade gått chansen att höra. Men kanske kommer den dyka upp någon gång i framtiden ändå, det vore väl en trevlig överraskning? :)
 
 

Gaffa, SvD, Studio PSL

På karaoke baren
med Bon Jovi i högtalaren
Det var du som sa det
"Såhär borde vi jämt ha det"


Nu har Lets Go Nu Är Jag Din Yo hunnit smälta in i våra pophjärtan och visst har den potential att bli en storslagen hit tillsammans med Du Stör Dig Hårt På Mig. En kul grej är att Du Stör Dig Hårt På Mig nu har 1.391.329 lyssningar på Spotify efter mindre än tre månader medan Everybody Hurts som släpptes för över två år sedan "bara" har 1.323.440.

 

 

I senaste numret av Gaffa finns denna lilla notis om Markus som borde täcka hela sidan så man inte missar den. Observera att hela låtlistan finns med! De fyra första låtarna + L.A. L.A.  känner vi till från singelsläpp, radioutrag i Musikguiden: Osignat och från Slussen PensionatPiller I Badkare, Helli och Utan Dig Är Jag Halv nämnde Markus i  den enastående intervjun på 1 h 48 min  i podcasten Värvet.  Invandrarblues nämnde Markus i Svenska Yle. De nya låtarna som framkommer i Gaffa är Tommy Tycker Om Mig och Utan Dig Är Jag Halv. Vi hoppas den första är en cover på Carolas låt med samma namn. Sen får vi ju inte glömma att Härskarens Teknik kommer med som en bonus-vinylsingel om man förhandsbokar vinylen av Rastlöst Blod. Det finns fortfarande kvar några ex på Bengans. Just nu pågår öven det kollektiva konstprojektet Rastlöst Blod som ska resutlera i en ny låt som Markus ska skriva tillsammans med sina fans. Med anledning av detta har han även ställt upp på en intervju hos Spotify, där han berättar om var han hittar sin inspiration, vilken krune-inspirerad tatuering som han tror är vanligast och om sina första låtar. Det och mycket mer. Vi på Markusevangeliet konstaterar att vi har mycket gott att se fram emot framöver!

 

PSL skriver på sin hemsida att "Studio PSL återuppstår!". Per Sinding-Larsen pratar aktuell pop och populärkultur med Linda Pira, Markus Krunegård och Yung Lean. Idag klockan 12 är det premiär för Studio PSL 2.0. Det verkar däremot så att Markus bara är en av säsongens alla ledamöter 

 

Efter att ha medverkat i LO:s valfilm inför Riksdagsvalet den 14 september nämns Markus, kanske för första gången, i en ledare i Svenska Dagbladet Vänstern har musiken, inte mer. Ledarskribenten konstaterar att "det är bara att erkänna: vänstern har artisterna och musiken. Men som jobbpolitik betraktat är sång och beskattning ingen bra idé."  LO lyfter i stället fram att "Sverige behöver en ny politik och en ny regering. Arbetslösheten har ökat. Otryggheten har ökat. Klyftorna har ökat. Välfärden börjar bli rejält kantstött genom stora skattesänkningar som såklart gynnar de som tjänar mest. Inte de som behöver det mest"

 

Vi nöjer oss med att referera till den här recensionen från när Markus spelade på KB Malmö 2012:

Sista låten, vilket han i alla fall säger till oss, är ”Korallreven & Vintergatan”. Det är den finaste låten Krunegård har gjort tycker jag. Också den längsta, nu, denna kväll. Par hand i hand. Par som kramas. Runt omkring mig och framför. Och när man tror att den är slut så lyfter den. Varenda en inne på KB sjunger högt med i texten ”Mänsklig värme snälla kom närmre, mänsklig värme snälla kom närmre, 37 grader celsius är allting som behövs!”. Och Krunegård börjar: ”Kära vänner, detta är inte ett mellansnack, det är ett tal”. Han vill få ut sitt budskap om att mänsklig värme är botemedlet mot allt. Det är botemedlet mot allt mörker. Det är botemedlet mot SD och all annan idioti och ondska. Vilket självklart är något bra att ta upp, speciellt i dessa tider.

 

Markus medverkar i LO:s reklamfilm "Sverige kan bättre"

Markus har musiksatt LO:s nya reklamfilm Sverige kan bättre. I filmen, som kommer visas på bio och i tv fram tills valet i september, tolkar Markus Ted Gärdestads låt "Oh, vilken härlig dag". 

– Vi ville hitta en person med ett starkt eget varumärke som är respekterad utifrån sin musikaliska gärning men som också når ut något bredare. Vi ville hitta någon med credd och bredd, säger LO:s val- och kampanjledare Tobias Gerdås.

I LO:s förra reklamfilm Fredrik Reinfeldts Sverige medverkade Rebecca & Fiona. Om detta (och Markus medverkan) har bland annat Borås Tidning skrivit. De menar att det är anmärkningsvärt att Markus ställt upp i reklamfilmen men om man varit på Markus konserter eller läst tidigare intervjuer med honom så kom knappast detta som någon större överraskning, även om det ju är jättekul! Om kopplingen mellan politik och musik skriver också Norrbottenskuriren

 

 

Johnossi har blivit intervjuade i Folkbladet och berättar där att senaste besöket i Norrköping var hos Markus. "Jag var och hälsade på. Han bor ju inte där, men brukar hänga där när hans föräldrar är bortresta" säger John Engelbert, som är sångare i bandet.
 

I Uppsala pågår fortfarande "Festivalborgsfirandet" och vi på Markusevangeliet blev positivt överraskade över att höra "Du Stör Dig Hårt På Mig", "High Drama" och "Jag Är En Vampyr" på dansgolvet. Nu är längtan efter Rastlöst Blod större än någonsin!
 

RSS 2.0