Ingenting är vettigt 03.30

Detta inlägg kommer vara lite blandat med sånt vi inte tagit med tidigare.
 
Den fjärde juni på både spotify o FB: "Poff. Skiva ute, lycka till kompis få se om du kan flyga".
 
Veckan efter Rastlöst Blod släpptes hamnade skivan till plats 5 på Topplistan. Förra veckan hade skivan däremot sjunkit till plats 42, men den är fortfarande med!
 
På kritiker.se har skivan ett medelbetyg på 3.9. Vissa kritiker verkar istället för Rastlöst Blod föredra när Markus är " polerad och strukturerad" som på Mänsklig Värme. Andra hyllar hans "köksbordspoesi", att hans "språk och kraft kommer från ett köksbord nedaskat av cigg från helgens bränder". 
 
Nog om skivan. Ingen har säkert missat detta men i samband med att Markus medverkade i Allsång på Skansen, för tredje gången, så spelade SVT in detta klipp där han spelar en akustiskt version av Under Broarna i Skanstull.
 
 
En tanke slog mig när jag satt o lyssna på Holler, nämligen att både Rebecca & Fiona o Markus kommer vara på Way Out West i år så kanske, ja kanske, kommer Markus spela Holler tillsammans med dem (liksom han gjorde på Säkert!s spelning på Hultsfredfestivalen 2008. Hoppas, hoppas.
 
 
I lördags var jag (Mattias) i Stockholm på en konsert i Stockholm o efteråt mötte jag upp Jens o Josefine (JJ). Jens bloggade om Krunegård innan oss på Dagenskrune. Vi skulle träffas på Trädgården, Under broarna i Skanstull, men det blev Babylon i stället, en annan märkvärdig plats i Krunegårds musikvärld. Tyvärr tog vi ingen bild som minne. 
 
Dom enda som jag träffar oftare än en gång är personalen
på Babylon, det är därför jag blev kär i henne bakom disken
när hon går av skiften är jag full o hon är nykter.

Invandrarblues (så här långt och vad som händer framöver)

Ingen i Helsingfors känner igen mig.
Gå på stan är som att gå i skogen.
Jag saknar skogen.
 
 
Bråvalla 26/7
UxU 18/7
Way Out West 7/7
Gröna Lund 19/9
Norrköping 10/10 (med Den Svenska Björnstammen)
 

Nu har vi skrivit vad vi haft för oss den senaste månaden så nu kommer vad som väntar framöver.
Först ut är Markus spelning på Way Out West den 7 augusti och veckan efter det spelar han på Slussens Pensionat på Orust två dagar i rad!! Förra året var Mattias där och han bjöd på en mycket unik o intim spelning med fyra nyskrivna låtar, varav Go Johnny Go och Sverige & Havanna inte kom med på skivan, och gamla låtskatter som Mitt Kvarter, Idioter, Den Som Dör Får se, Prinsessan av Peking, Stjärnfallet, Hasses Brorsas Låtsassyrras Kompis Fest. Han spelade även Laakso-dängorna Norrköpingb och Västerbron. Fantastiskt. Tristjavisst (vän av bloggen) har sammanställt alla videoklipp från båda dagarna på Orust. Vissa låtar är med två gånger o är inspelade olika dagar.
 
Mattias har bokat middagsbord för båda dagarna på Orust (så tidigt att de borde vara precis framför scenen), men verkar inte kunna fylla platserna så är det någon som vill ha en plats så hör gärna av dig till [email protected]
 
Efter Slussens Pensionat blir det en månads uppehåll till hans tredje spelning i stockholm för i år, efter Riche och Livesession, nämligen Gröna Lund!
 
Det börjat dyka upp konsertdatum för Markus höstturn vilket är väldigt roligt för Markus berättade i en intervju, jag tror det var denna, att han inte får prata om sin höstturné enligt någon turnéansvarig. Alla datum hittils är koncentrerade i oktober o inleder med en utflykt till Helsinki.
 
 
 Oh no, come with me to Helsinki
Where the streets are wide, and so am I
Wide open for love
Any love, from anyone

U x U x Markus

Jag (Mattias) var uppe till Kiruna och på vägen tillbaka till Uppsala stannade jag i Umeå i några dagar, för att hälsa på en kompis och besöka den nya (crowdfunding-ish) musikfestivalen UxU (läses You by you). Kvällens höjdpunkt var Piller I Badkaret, vilket var första gången han spelar den tillsammans med bandet. Förhoppningsvis hinner de repa in fler nya (eller för den delen gamla låtar) till Way Out West. Det var också första gången jag såg delar den nya merchen som finns här (tillsammsn med gammal merch). Där fanns Händert-shirten samt tygpåsarna Rastlöst Blod  och Svart. 
 
Jag inledde festivalen med att se Nicole Sabouné för andra gången. Väldigt bra. Tredje gången blir det på Way Out West
 
Marit Bergman spelade vacker pianopop och körde både nyskrivet osläppt material och gamla hits som "I will Always Be Your Solider". Skulle kanske ha spelat in så här i efterhand...
 
Laleh fick hjälp att ta av sig sin skjorta av en kille i kilt. Både hon och Marit spelade på samma scen innan Markus.
 
Laleh och Markus delade trummis. Jag vet inte om det var en tillfällighet.
 
När Markus skulle spela kl 12 på natten hade det hunnit mörknat o var väldigt stämningfullt.
 
Va fan, solglasögon utomhus på sig, va fan tror han att han är en cowboy eller?
 
 
Glad lite suddig Markus
 
 
 
En explosion av känslor och ljus
 
Flamingon igen
 
På Korallreven & Vintergatan körade Marit Bergman o hennes gitarrist (om jag minns rätt)
 
Askan är den bästa jorden.
 
Askan
 
Låtlista (glömde skriva upp när Du Stör Dig var så inte helt i rätt ordning. Jag tror LA LA var sista låten).
 
Hell Yeah Norrtälje
Invandrarblues
Idogt Jobb
Under broarna i Skanstull
Ibland gör man rätt, ibland för man fel
Piller i Badkaret
Medley (Hollywood Hills, Lets's go nu är jag din yo, Hela Livet Var Ett Disco)
Askan Är Den Bästa Jorden
Jag Är En Vampyr
Du Stör Dig Hårt På Mig
Korallreven & Vintergatan
Encore
LA LA
 
 
 
 Andra dagen såg jag INVSN och Mattias Alkberg. INSVN var väldigt bra, passa på o se dem ni som ska till Way Out West.
 
 Efter deras spelning köpte jag skivan + Markus tygpåse
 
 

Bråvalla, when we walked the streets of Norrköping

Vi tog bussen 06.40 från Uppsala och kom fram till festivalområdet kl 11. Festivalen skulle öppna 12 men det blev framskjutet till runt 12.45 och Markus som skulle inviga festivalen 12.30 fick vänta in oss tills vi hunnit in. När de öppnade sprang vi fram till scenen (det var en liten bit att springa!) och väl framme hade vi båda hunnit få astma lagom till Markus konsert. Han inledde med Hell Yeah Norrtälje och avslutade med den obligatoriska avslutningslåten Korallreven & Vintergatan. Vad som var väldigt speciellt var att han körde ett medley - som han själv sade så var det en present till oss i publiken. Om vi minns rätt, spelade han först introt till Hollywood Hills, gick sedan över till Let's Go Nu Är Jag Din Yo och sjöng första versen och refrängen och sedan gick över till och körde hela Hela Livet Var Ett Disco. Här kan man höra när Markus spelar Invandrarblues live från  Bråvalla. Här blir Markus intervjuad om Bråvalla i Musikguiden och här blir han intervjuad i P4 Östergötland. Universal har även lagt upp ett klipp från Bråvalla där Markus spelar Du Stör Dig Hårt På Mig. Här är några recensioner i NT, FolkbladetAftonbladet och Expressen.
 
 
Låtlista Bråvalla 26/6 2014
 
Hell Yeah Norrtälje
Invandrarblues
Det Är Ett Idogt Jobb Att Driva Ungdomen Ut Ur Sin Kropp
Under Broarna I Skanstull
Ibland Gör Man Rätt Ibland Gör Man Fel
Medley (Hollywood Hills, Lets go nu är jag din yo, Hela Livet Var Ett Disco)
Askan Är Den Bästa Jorden
Jag Är En Vampyr
Du Stör Dig Hårt På Mig
Korallreven & Vintergatan
 
 
 

Vi såg scenen dit vi skulle springa när de väl efter massa förseningar öppnade grindarna
 
Vi kom näst längst fram
 
Scenen var alldeles för hög.
 
 
Markus röjde på
 
 
 
 
Peace!
 
 
Aaaaskaaan äääär deeen bääästa jooordeeen!
 
De som stod längre bak kunde se hela konserter på storbildsskärm. Tänk om någon hade spelat in det som på vissa The Cure konserter?
 
Användaren Edvin Arleskär har lagt upp några klipp från Bråvalla och det finns och klipp från Markus releasefest på Riche, Allsång på Skansen och Cirkus 2012. Nedan är hans inspelning av Markus medley:
 
 
 
 Efteråt gick vi o kolla på stand-up i ett tält och sedan Iron Maiden.
 
Imorgon kommer ett inlägg om UxU. Hörs då!

Musikguiden och en DN intervju

Vi var på Radiohuset när Markus spelade i Musikguiden: Session 11 juni. Annie fick chansen att ställa en fråga till Markus på scenen live i Radio. Väldigt bra och intim spelning.
 
 
Ludwig Bell (soloarstist, sångare i Dreamboy) var programledare
 
 
 
Markus blev intervjuad av Ludwig vid sidan om scenen.
 
Annie och de andra fansen fick ställa var sin fråga till Markus, utom den första som frågade om han fick kalla Markus för Krunis. Markus svarade att det var hans pappa som brukade kallas så o att han själv brukade kallas Krune, men Kruis gick också bra.
 
Han tar i...
 
...så mycket att han måste lägga sig ner
 
 
 
Fick en suddig bild när han gör flamingon.
 
 Nedanför kan ni se Jag Är En Vampyr inspelad av en vänlig själ.
 
 
 
För ett tag sedan nu var Markus med i en lite annorlunda intervju i DN Kultur från en spökherrgård i Strängnäs. Tyvärr finns den inte tillgänglig gratis på DN:s hemsida.
 
 Imorgon kommer ett inlägg om Bråvalla.

Markus på Allsången + intervju i P4 Stockholm

Så gjorde Markus allsången för tredje gången. I tv-sändingen bjöd han på Du stör Dig och i webb-sändingen spelade han L.A. L.A. Sedan igår finns dessa klipp uppe på SVT Play.
 
 
 
 
 
Igår blev också Markus intervjuad i P4 Stockhom där han berättar om den nya skivan, när han var på efterfest med The Rolling Stones och spelar låtarna  Under broarna vid Skanstull och Stjärnfallet live i radio. 
 
 

Allsång för tredje gång

Hej allesammans!
 
Vi har fortfarande inte bloggat om när vi var på Radiohuset och bråvalla, det kommer snart. 
 
Men tills dess kan vi alla avnjuta när Markus är med i Allsång på Skansen för tredje gången
 
Första gången var 2009 och han spelade sin största hit Jag är en vampyr. Får vi höra den igen ikväll mån tro? 
 
 
Andra gången var 2012 och han spelade passande nog STHLM Skline och efter programmet var slut spelade han Askan Är Den Bästa Jorden
 
 
 
Tredje gången är 2014 och vad han kommer spela kan ni se ikväll på SVT2 någon gång mellan 20-21. Förhoppningsvis får Markus välja allsångslåt och visst vore det passande med:
 
 
 

RSS 2.0