Mauro & Plura med Markus Krunegård

  
 
Nalen bekräftar att Markus ska gästa Mauro & Plura. Kanske inte vad jag hade hoppats på men ändå. 
 
Mina tankar går till två krunias som båda först anländer till Sverige imorgon o missar detta spektakel. 
 
Jag kommer vara där o dokumentera denna unika konstellation. 
 
 
/Mattias

Q & A - Ställ din fråga till Markus Krunegård!

Vi på Markusevangeliet har fått en jätterolig möjlighet, nämligen att anordna en Q & A med Markus Krunegård!
 
Självklart vill vi även erbjuda våra läsare att vara med på detta och därför kommer vi att ta in frågor ifrån er som vi sedan ställer till Markus. Frågorna kan ni antingen ställa i kommentarsfältet till detta inlägg eller maila till oss på [email protected]
 
 
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Markus gästar Pet Sounds 35 år

EXTRA EXTRA!
 
Markus gästar skivbutiken Pet Sounds 35 års-jublileum på Nalen i Stockholm nu på onsdag. 
 
Kvällen gästas även av bl.a. Mauro & Plura samt Anna Ternheim.
 
Tack Edvin för tipset.
 
 (Bild från PetSounds som tog den från Aino Oxblod)

Gaffa - Sista röstningsdagen

Glöm inte! 
 
 

What happens in Örebro, stays in Örebro?

Om det är något som är riktigt jobbigt, så är det att missa en spelning som man hade tänkt gå på men var tvungen att stanna hemma ifrån. Då är det verkligen guld värt att få se andras inspelningar, även om det bara är som en bråkdel av upplevelsen att faktiskt vara där på plats själv. Men hittills lyser uppladdningarna från Ritz med sin frånvaro. Jag förstår faktiskt det egentligen, för det är ju mycket roligare att vara närvarande under spelningen och bara ta in allt som händer, istället för att hålla i en kamera och tänka på att inte göra för kraftiga rörelser som förstör bildupptagningen. Samtidigt är det ju filmerna som gör att man kan återuppleva spelningen om och om igen.
 
Den är förvisso endast 15 sekunder, men nog var jag tacksam över att få se denna lilla videosnutt som Markus lagt upp på sin facebooksida.
 
 
Förutom Jag är en vampyr så läste jag även på Örebro Tribune att Markus spelat Du stör dig hårt på mig och någon annanstans att sista låten var Stjärnfallet (och såklart spelades ju Korallreven och vintergatan). Med tanke på att jag drömde mardrömmar om att jag missade en konsert enbart på piano, med bland annat min absoluta favorit Samma nätter väntar alla, så är det ändå en viss tröst att setlisten verkar ha varit åtminstone ungefär samma som under de spelningar som jag varit på hitttills i höst. 
 
Förr eller senare kommer det väl upp något klipp från Ritz, men i brist på Örebro-videos har jag ägnat tiden åt att kolla på gamla intervjuer, spelningar och liknande. Bland annat har Markus lagt upp två "behind the scenes" videos, varav en var från spelningen på Grönan.
 
 
 
 
 
Apropå Gröna Lund (som var fantastiskt) så minns ni som var där kanske att Markus berättade att han inte gillar att kolla på Titanic så mycket. Men i en gammal chatt från 2008 hittade jag denna roliga fråga och lite smått oväntade svar!
 
bjarn säger: Hej Markus! Vilken film skulle du helst vilja göra soundtracket till? Gammal eller ny
 
Markus Krunegård säger: oj, titanic, skriva låtar till celin dion kanske
 
 
 
 
Här är några klipp som roat mig idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
/Annie

Nytt avtal och Oslo

 
 
Vi på Markusevangeliet vill önska Markus Krunegård ett stort grattis för hans nya avtal med Kobalt Music Group. "Avtalet omfattar albumet Rastlöst Blod (Stranded), såväl som kommande material."Framtiden verkar lovande och det glädjer våra ömma pophjärtan.
 
 
 
 
I samband med att Markus spelade i Oslo den 5 november blev han intervjuad i HISS!G. Intervjun är skriven helt på norska och innehåller fina bilder från konserten
 
Följande står i slutet av intervjun. Vi häpnar:
 
"Den svenske singer/songwriteren smiler masse, og er ydmyk i måten han omtaler fansen, som blant annet har fulgt ham på veien via bloggen Markusevangeliet.
 

– Jeg synes det er spennende at man gir ut en plate som skaper noe engasjement. Jeg har aldri engasjert meg på den måten, men jeg blir veldig smigret. Det er fantastisk å våge å være en ekte fan, sånn generelt. Jeg setter vannvittig pris på det."

 

Throwback - 11/11

11/11 är ett sådant där datum som inte kan gå förbi obemärkt. Minnet av den där alldeles sagolika och fantastiska kvällen på Cirkus är för alltid fastetsat på våra näthinnor. Det var en speciell upplevelse på många sätt, inte minst eftersom vi äntligen fick se Laakso och Hets!! Det fina är att man kan återuppleva konserten om och om igen, bland annat genom detta klipp som spelades in av PSL.
 
 
Det är också roligt att minnas tillbaka hur vi laddade upp inför konserten genom att besöka alla platser i Stockholm som Markus sjunger om. Vi blev ju även intervjuade av P3 Star på Västerbron och på Cirkus, vilket ju i sig var en upplevelse (om än en litet märklig sådan!).  
 
Här är vad vi skrev om upplevelsen då - för två år sedan.
 
En helg i Markus fotspår - del 1
En helg i Markus fotspår - del 2
 
 
 
 
 
 
Del 1 finns här på Sveriges Radio
 
 
 

Gaffa-priset 2014

Idag avslöjades nomineringarna till Gaffa-priset 2014 och Markus är nominerad i tre kategorier:
  • Årets svenska pop
  • Årets svenska album
  • Årets svenska soloartist
 
Vi tycker självklart att detta är jätteroligt och välförtjänt, så vi hoppas på många röster på Markus! Om ni vill rösta så kan ni göra det här. Vinnarna av de olika kategorierna kommer att presenteras i Gaffas januarinummer, det blir spännande!
 
 
 
 

RSS 2.0