Härskarens teknik

För en stund sedan meddelade Markus på sin facebooksida att han spelat in låten "Härskarens teknik" till Rastlöst blod, men att den inte sedan kom med på skivan. Däremot kommer den ut på numrerad 7" vinyl (300 ex) som man får tillsammans med Rastlöst Blod-vinylen om man förhandsbokar den hos Bengans (ja, såklart endast så långt som skivorna räcker).
 
Markus säger själv om låten att "det är en favorit, den är tuff, vän, lite knepig, trallig = bra". Låter mycket lovande med andra ord.

Tips - tävla om biljetter till Bråvalla

För alla glada krunisar som planerar att åka till Bråvalla Festival finns nu en möjlighet att vinna två inträdesbiljetter och en meet and greet med Markus. Tävlingen som arrangeras av Markus i samarbete med Bråvalla Festival pågår fram tills den 28 april. Allt du behöver göra är att gå in här och berätta vem du vill ta med dig på Bråvalla Festival och varför. 
 
Markusevangeliet önskar alla som deltar lycka till ;)
 
 
 
 
 
 

LET'S GO NU ÄR JAG DIN YO I MUSIKGUIDEN I P3

Igår kväll hade LET'S GO NU ÄR JAG DIN YO världspremiär i Musikguiden i p3. Låten släpps förvisso imorgon men för den som helt enkelt inte kan vänta längre finns låten nu att lyssna på här:
 
Såhär säger Markus själv om den nya låten:
 
"Med risk för att tjata men det är svårt att välja ut låtar till en skiva, ännu svårare att välja singlar. LET'S GO NU ÄR JAG DIN YO skulle inte va med på albumet men nu är den nästa flaggskepp. Vårens löftesrika vindar väckte känslan av ”äh vafan vi kör den”, en ödets nyck eller ment to be (eller ment not to be). Jag funderar på att göra video, förslagsvis på en karaokebar."
 
 PSL har även skrivit om det nya låtsläppet, det går att läsa om här.
 
Endast 41 dagar kvar tills Rastlöst Blod släpps. Längtan är stor!

Let's go nu är jag din yo

 
På franska Amazon har det dykt upp en låt med Markus som heter Let's go nu är jag din yo. Enligt sidan ska den släppas fredag 25 april. Notera också att det är en ny promo bild på Markus. Vi får se om det släpps någon låt på fredag eller inte. 
 

 

 

 

Markus Krunegård meddelade första Paril på sin FB-sida på första april att Go Johnny Go inte kommer vara med på skivan till förmån för Invandrar Blues. Han pratar om Invadrarblues i en intervju med finska YLE.

 

I höstas var Markus Krunegård med i Ola Salos rockopera Kult. Ola kommer att vara med i Så mycket bättre och i Expressen står det att han "gärna sett vännen Markus Krunegård" med i programmet.

 

 

Datum att hålla reda på:

 

4/6 Rastlöst Blod
26/6 Bråvalla (Norrköping)
19/7 UxU Festival (Umeå)
19/9 Gröna Lund (Stockholm)


Save the date - 19 september

Tidigare idag släpptes nyheten om att Markus spelar på Gröna Lunds stora scen den 19 september kl. 20. Detta är alltså den tredje utannonserade konserten 2014, de övriga är på Bråvalla och UxU.
 
 
Mer info om spelningen på Gröna Lund går att finna på:
 
http://news.cision.com/se/grona-lund/r/markus-krunegard-klar-for-gronans-stora-scen,c9565231
 
 
 

Holler

Idag hade Rebecca & Fionas nya singel Holler premiär på Musikguiden i P3. Låten är är skriven tillsammans med Markus Krunegård och visst finns det även musikaliska likheter med hans senaste singel Du Stör Dig Hårt På Mig. Snart kommer det också en video till deras nya singel.

Förra veckan släppte Umeåfestivalen UxU festival nyheten att Markus Krunegård besöker festivalen i (söder) norr, vilket hittils är hans andra bokade spelning i sommar och Markusevangeliet kommer självklart vara på plats för att bevaka turnébesöket. UxU festival har sålt förköpsbiljetter (de har några kvar till reducerat pris) för att finansiera konsertbokningarna. Ju fler förköpsbiljetter de fick sålt desto längre skulle festivalen bli. Nu är den uppe i över 11 timmar.

 

Markus är med i slutet av UxU Festivals nya artistvideo. De verrkar ha tagit med sekvenser från PSL på konsert Markus Krunegård (Cirkus 2012).

 

.

 

Idag släppte vi vår rip av Hell yeah Norrtälje när låten sändes i Musikguiden i P3: Osignat under Sanna Brådings intervju med Markus. In och lyssna om ni inte hört denna fantasiska men emellanåt repetiva låt eller vill höra den igen! Vi längtar till vi får höra resten av låten eftersom hela inte spelades i radio. Bilden är tagen från UxU festival.

 

 

 Det är så kul att läsa att saker och ting börjar hända så här över två år sedan Mänsklig Värme släpptes (28 mars). Synd att vi missade att uppmärksamma det förra veckan. För 28 mars för två år sedan var vi på Bengans och Pet Sound Records.

 
 

Inga aprilskämt här inte, bara på Markusevangeliet - En blogg om Markus Krunegård.


RSS 2.0