Markus på gala

Dags för en Youtube-uppdatering.
 
Sist gav vi er Norrköping och Dropout, nu ger vi er klipp från när Markus uppträtt på galor. Förhoppningsvis fyller detta en bit av det tomrum som uppstått efter att Mänsklig Värme-eran avslutades och vi väntar förväntansfullt på nästa musikprojekt och turné, vad det än kan vara.
 
1. Jag är en vampyr (Rockbjörnen 2009)
 
Jag är en vampyr, jag suger och spyr
Låt mig komma in, jag vill bli din

Redan 2009 har Markus hunnit med mycket: Soloskiva, sammarbete med Säkert! och Eldkvar samt framträdande med Laakso och Kleerup.
 
2. Hela livet var ett disco (Faddergalan 2009)
 
Hela livet var ett disco
Men hur kunde det bli så svårt?

Detta är nog första men inte sista gången Markus deltar i en välgörenhetsgala.
 
3. Askan är den bästa jorden (Grammisgalan 2012)
 
Jag vet hur ont det gör när hoppet dör
Men askan är den bästa jorden
 
Premiären för Askan är den bästa jorden 3 veckor efter premiären av Everybody Hurts på P3 Guld-galan.
 
4. Korallreven och Vintergatan (Svenska Hjältar 2012)
 
Korallreven o vintergatan
Över molnen o under ytan
 
Vi fick avsluta Markus-året 2012 med denna något förkortade version av fantastiska Korallreven och Vintergatan.
 
På Markus-fronten intet nytt
 
/Markusevangeliet

Livet är människans bästa tid

Kändes som att det var dags för en update.
 
Vi har pratat med en till person med insyn i svenskt musikliv som kunde bekräfta att det fanns planer att göra en ny skiva med Laakso, men att det inte hade funkat. Det lät som att det inte passade för alla bandmedlemmar.
 
Vi vet inte vilken information som är mest aktuell men läget är fortfarande högst oklart. De gjorde i alla fall ett försök och det gick så långt att det börjades prata om turné. Vi får helt enkelt se var detta slutar.
 
........................................................................................................................................................................
För den som missat så var Markus med i Pluras kök Spanien för två veckor sedan. Hans mamma gillade visst inte när han var med sist. Frågan är vad hon tycker denna gång.
.......................................................................................................................................................................
Gatuskivan Våran Drömmars stad, som Markus medverkar på, släpps den 22 maj och för dem som inte bor i Stockholm går den att beställa från Föreningen Orkanen om man mailar och ber snällt.
........................................................................................................................................................................
Shout Out Louds blev intervjuade i Nöjesguiden förra månaden och Adam nämner We Are Serenades i förbifarten. Även WAS framtid är oklar men möjlig.
 
"Medan vi skålar landar samtalet åter i Serenades, kompisduon Adam hade med Markus Krunegård. Från början var det ett prestigelöst tidsfördriv i studion, men innan någon hann fatta hur blev det storbolagskontrakt och USA-turné även av det.
 

– Jag och Markus hade det helt fantastiskt medan vi arbetade i studion, vi triggade varandra hela tiden. Men det var svårt att resa ihop när vi skulle ut och spela i USA. Jag hade nog inte räknat med att det skulle ta sådan tid, det projektet. Mannen som signade Lady Gaga tog oss under sina vingar, men vi började ju känna att det var svårt att fortsätta prioritera Serenades framför vårt eget.

 

Jag undrar om det är ett känsligt ämne, men Adam skakar på huvudet.

 

– Nej, inte känsligt, men svårt. Jag och Markus är ju två rejäla egon, och vi krockade förstås. Så när vi kom hem pratade vi inte med varandra på två veckor. Han skulle göra sin skiva, och jag skulle sätta igång med Shout Out Louds igen. Men nu har vi hittat tillbaka – vi åt middag tillsammans bara härom veckan – och vi har börjat prata om att fortsätta och kanske göra en skiva till någon gång. Jag tror att vi kommer att behöva varandra igen. Om han går med på mina idéer. Hehe."
 
....................................................................................................................................................................

Nästa update blir det nya klipp på vår youtube-kanal.
 
/Markusevangelisterna

Framtiden är nära! Ny turné? Ny skiva?

- Jo jag har ett band.
- Jaha vad bra.
- Vi har spelat i Växjö och kalmar och Värmland.
- Jaha vad bra.
- Ja det är jättebra, allt jag vill & allt jag kan.
- Ja men gud va bra!
 
Häromdagen fick Markusevangeliet insider-information från en trovärdig källa med inblick i svenskt musikliv att det talas om att Laakso ska ut på turné snart, förmodligen inte till sommaren men till hösten!
 
Detta förklarar kanske sidan på Live Nation och svaret från Laaksos agent.
 
Detta måste ju i sin tur betyda att Laakso också släpper en ny skiva! Förmodligen med de två outgivna låtarna Confidence is sexy och Always inviting trouble. Vi tycker att det är lite konstigt om det inte blir en sommar- och festivalturné, men det beror antagligen på att att skivan inte hinner bli klar tills dess. T.ex. så har David Nygård alldeles nyligen släppt debutskivan med Nord & Syd och de kommer säkert åka ut på en vår- och sommarturné. Observer att detta bara är spekulationer.
 
Vi kommer hålla er uppdaterade.
 
........................................................................................................................................................................
Tack också till Jens som tipsade om Markus medverkar på gatuskivan Våran Drömmars Stad i samarbete med rotlösa musiker, textförfattare och konstnärer.
 
Kul med ny musik med Markus trots att han inte släppt en ny skiva. Först med covern på Det finns av Mauro Scocco och nu förhoppningsvis en alldeles ny låt. Markus har tidigare medverkat i Situation Sthlm.
 
/Markusevangeliet

Som en blandning av Krunegård och Jens Lekman?

Det är kul att det skrivs så pass mycket kring Markus trots att det egentligen inte händer något (i den bemärkelsen att han inte är så mycket i det offentliga för tillfället).
 
Förra veckan var vi och såg "Nordpolen" spela här i Uppsala. Vi vet inte om ni har hört talas om Nordpolen, men det är en artist som nyligen släppt en ny skiva och som nog är mest känd för den här intervjun i TV4 nyhetsmorgon för några år sedan (vi ber om ursäkt för det obehaliga namnet på klippet, det var tyvärr det enda vi kunde hitta).
 
Men nog om det nu, anledningen till varför vi skriver om detta är att Allehanda.se i en recension av Nordpolens nya album beskriver att han är " Som en knepig blandning av Jens Lekman och Markus Krunegård." Vad vi tycker om saken låter vi vara osagt, men vad tycker ni? Finns det likheter mellan Nordpolen och Markus musik?
 
 
 
 
 

På Sveriges radio sände man i dagarna en intervju med Helen McLaughlin som jobbar som A&R på Sony Music och som enligt egen uppgift var den som såg till att Markus fick skivkontrakt när det begav sig. Markus namn nämns endast kort i intervjun, men det kan vara kul att veta för den som inte hade koll på det sedan tidigare.
 
 
 
Lyssna: "Satsa på att spela in en bra demo innan du kontaktar ett skivbolag"
 
 
När Markus medverkade i Kronologen i P3 pratade han om just Helen och om hur det var hon som sagt åt honom att göra musik på svenska. Det känns lite som att man står i evig tacksamhetsskuld till henne! 
 
 
Lyssna: Lyssna på Markus Krunegård i Kronologen

Väntan och förväntan

I Tv3 visades nyss en reklam inför Pluras kök på lördag! ÄNTLIGEN är det dags för avsnittet som Markus och Fanny Risberg medverkar i, som vi har väntat! Förhoppningarna inför lördag är skyhöga och längtan nästan olidlig.
 
 
Bild från Tv3.se

SAPMI SESSIONS, VÄRLDENS BÄSTA DUETTER OCH LÅTAR OM ATT BLI ÄLDRE (PSL)

Malmen rullar tågen går Kiruna till Narvik
Hjärnan maler, hjärtat slår, hoppas du förstår
Mellan fjällen, himlen jorden, älskling hör du ropen
Mellan fjällen, himlen, jorden, älskling hör du ropen
 
Vi har råkat missa att PSL har skrivt nya Markus-relaterade inlägg.
 
Sápm Sessions kommer tillbaka! Markus medverkade i programmet 2011 vilket resulterade i Minusgrader rensar luften (orginal) som sedan resulterade i albumversionen på Mänsklig Värme. Vilka som kommer vara med denna gång är fortfarande oklart, så det finns ju en chans att Markus är med igen
 
PSL skriver vidare i kommentarsfältet att "förhoppningsvis kommer vi kunna visa säsong ett i repris under hösten 2013, men inget klart än." Vi hoppas självklart på att de sänder säsong ett igen, inte minst eftersom vi missade programmet när det sändes och sedan togs bort från SVT Play.
 
PSL har också listat världens bästa duetter och världens bästa låtar om att bli äldre.
 
På listan över världens bästa duetter återfinns Laakso & Peter Jöback med Italy vs Helsinki och Säkert & Markus krunegård med Det kommer bara leda till nåt ont. (Mattias var på Hulsfred 2008 men såg varken Markus och/eller Säkert. Han påminns ännu en gång av detta och plågas av bitterheten. Sent ska syndaren vakna.)
 
På listan över världens bästa låtar om att bli äldre finns två låter med Markus: Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp och På promenaden.
 
Jag ser tillbaks på mörka moln
Som heter ånger sorg och skam
Dom kanske krossar mig en dag
Men till dess var det jag som vann
 
/Markusevangelisterna
 

Laakso akustiskt i MTV

I den förhoppningsvis inte allt för långa väntan på Laaksos (och Markus) återkomst så publicerar Markusevangeliet idag två klipp som är 6 år gamla då Laakso spelade två låtar akustiskt på MTV. Markusevangeliet har grävt fram detta och gjort det tillgängligt på Youtube.

 
 
 
 
 
 
 
Vi har mer material som vi kommer lägga upp på vår Youtube-kanal succesivt. Se till att inte missa något!
 
/Markusevangelisterna

RSS 2.0