Som en blandning av Krunegård och Jens Lekman?

Det är kul att det skrivs så pass mycket kring Markus trots att det egentligen inte händer något (i den bemärkelsen att han inte är så mycket i det offentliga för tillfället).
 
Förra veckan var vi och såg "Nordpolen" spela här i Uppsala. Vi vet inte om ni har hört talas om Nordpolen, men det är en artist som nyligen släppt en ny skiva och som nog är mest känd för den här intervjun i TV4 nyhetsmorgon för några år sedan (vi ber om ursäkt för det obehaliga namnet på klippet, det var tyvärr det enda vi kunde hitta).
 
Men nog om det nu, anledningen till varför vi skriver om detta är att Allehanda.se i en recension av Nordpolens nya album beskriver att han är " Som en knepig blandning av Jens Lekman och Markus Krunegård." Vad vi tycker om saken låter vi vara osagt, men vad tycker ni? Finns det likheter mellan Nordpolen och Markus musik?
 
 
 
 
 

På Sveriges radio sände man i dagarna en intervju med Helen McLaughlin som jobbar som A&R på Sony Music och som enligt egen uppgift var den som såg till att Markus fick skivkontrakt när det begav sig. Markus namn nämns endast kort i intervjun, men det kan vara kul att veta för den som inte hade koll på det sedan tidigare.
 
 
 
Lyssna: "Satsa på att spela in en bra demo innan du kontaktar ett skivbolag"
 
 
När Markus medverkade i Kronologen i P3 pratade han om just Helen och om hur det var hon som sagt åt honom att göra musik på svenska. Det känns lite som att man står i evig tacksamhetsskuld till henne! 
 
 
Lyssna: Lyssna på Markus Krunegård i Kronologen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0