Markus i Hallå P3

Idag medverkade Markus i Hallå P3. Han berättade bl.a. att han gick naturvetenskaplig linje på gymnasiet, att om han fick vara med i en tv-serie så skulle det vara Sons of Anarchy och att hans favoritmat är green smoothie. 
 
 
Markus green smoothie-recept (2 personer)
  • 1 banan
  • 2 äpplen
  • 4 dl vatten
  • Spirulinapulver
  • Spenat
  • Ingefära
 
 
Foto: Joseph Knevel
 
Foto: Joseph Knevel
 

Klipp från Bengans + Filip & Fredrik

Sedan några dagar tillbaka ligger klippen från Bengans och Fredrik & Filip uppe på Youtube. 
 
 
 
 
 
Piller i badkaret (klippet ovanför) var den stora överaskningen som Markus bjöd på, till vår stora glädje. Vi fångade det inte på film, men Markus hade inget plektrum med sig och undrade om någon i publiken råkade ha ett på sig. Som av en slump hade Annie samma dag hittat ett plektrum från en av Markus spelningar, som hon hade i väskan och kunde "låna ut". Om någon är intresserad av onödig info så kan vi berätta att Markus spelar med följande plektrum: Jim Dunlop nylon .73mm i färgen "grey". 
 
Mattias var som sagt igår på Filip & Fredrik - The Last Waltz där bl.a. Markus sjöng vinjetten till deras podcast live inför ett fullt Globen. Hans största liveframträdande någonsin?
 

Markus i nyhetsmorgon

 
 
 

Live session i P3, Filip & Fredriks show och artikel i Metro

Vad roligt det var att se alla Krunegård-entusiaster på Bengans idag! Extra kul för er som fick tag på vinylen också, vi väntar fortfarande på att få våra utskickade till oss men bonusvinylen gör det helt klart värt väntan. Vi filmade och fotade under giget på Bengans, det kommer dock upp först senare eftersom Mattias (som filmade) är på Filip & Fredriks show, där Markus har sjungit vinjettlåten ikväll. 
 
För er som inte redan sett det på vår facebook-sida så kan vi meddela att igår kväll när vi kom hem från Norrköping så upptäckte vi på SR:s hemsida att Markus ska medverka i P3 Live Session den 11 juni. Live session spelas in kl 20.30 på Radiohuset i Stockholm och man behöver en "biljett" för att komma in. Den kan man antingen få genom att anmäla sig i formuläret här (för chansen att få en biljett +1) eller så kan man hojta till oss (vi fick platser båda två, så vi har möjlighet att skriva upp någon annan på våra plus one-platser). Obs! Vi har fyllt våra platser nu, hoppas att alla av er som ville komma fick tag på biljetter. Det är ingen åldersgräns för evenemanget och det kostar gratis :)
 
Metro publicerade idag en intervju med Markus. I intervjun får han frågan om hur han tacklar negativa recensioner, vilket är lite kul med tanke på att det var något som han pratade om i ett mellansnack idag.
 
Foto: Per Larsson / TT
 

We're all part of the history of Norrköping

Idag var en rolig och aningen annorlunda dag för oss på Markusevangeliet. Först åkte vi till Linköping för att gå på skivsignering på Bengans. Där var fullt med människor och vi som stod längst fram var bara decimeter från Markus. Att han sedan sjöng utan mic gjorde att spelningen kändes ytterst intim och det var fint. Han inledde med Under Broarna och därefter sjöng han Du Stör Dig Hårt På Mig. Båda gjorde sig väldigt fint på gitarr. Efter dessa två låtar undrade Markus om det var "bra så". Men som ni kan höra i klippet så ville vi gärna höra en till låt (ja egentligen skulle vi vilja höra FLER såklart) så Annie ropade det och fick som hon ville :)
 
Corren var också på plats på spelningen och intervjuade fans i Linköping. Den artikeln kan ni läsa här.
 
Här är klippen från Linköping. 
 
 
 
 
Efter spelningen i Linköping åkte vi vidare mot Norrköping, dock kom vi dit ganska sent så vi hamnade någonstans i mitten av lokalen. Markus körde samma låtar, men det var ju tre riktigt bra låtar så det gjorde oss ingenting! 
 
 
 
 
Efter att ha fått våra skivor signerade så sa Markus "-Vi ses väl där ute, på studentflaket?". "Självklart", var det givna svaret på den frågan. Och efter ett tag dök det mycket riktigt upp ett studentflak med kvistar och hela faderullan. Det var jättetrevligt uppe på flaket men musiken kom av okänd anledning aldrig igång, därför körde vi istället allsång, bl.a. Norrköping och Stjärnfallet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna bild har ni säkert sett, då den lades upp på Markus facebooksida, men den är ju hur härlig som helst så nu lånar vi den hit också :)
 
Norrköpings Tidningar skrev en artikel om studentflaket. Där kan ni även se fler bilder från signeringen på Vaxkupan.
 
Efteråt studentflaket väntade en kväll på Saliga Munken men vi bestämde oss för att det var dags att åka hem istället av skäl kopplade till kollektivtrafiken. Men det har varit en jättefin dag och verkligen ett minne för livet. Nu ser vi fram emot skivsignering på Bengans imorgon!
 
 
 
 

Gomorron Sverige och den "försvunna låten"

Idag besökte Markus Gomorron Sverige för en intervju. I programmet pratas det om uppväxten i Norrköping och kärleken till staden, om att Markus är en nyfiken och lättpeppad person som tycker nya idéer är roliga och om hur det gick med Markus hockeykarriär. Det och mycket mer såklart. Såsom likheten med Charlie Norman till exempel.
 
 
 
Aftonbladet har uppmärksammat felet med den digitala versionen av Oh, Vilken Härlig Da' och när man kontaktade Universal om felet visade det sig att det är ett produktionstekniskt fel hos Universal music men felet är åtgärdat och kommer att korrigeras på de digitala plattformerna inom några dagar. Så då vet vi det! 
 
 

INVSN:s releasefest

Apropå releasefester, så var Markus gästartist på Dennis Lyxzéns och hans band INVSN:s releasefest på Scharinska Villan i Umeå i November förra året. Musikguidens liveredaktion var på plats för att föreviga kvällen och igår sändes spelningen i Musikguiden i P3: Session and live. Markus sjunger INVSN:s låt Ner i Mörkret och Korallreven och Vintergatan. Den delen som Markus medverkar på börjar ca 29:30 in i klippet.
 
 
foto: Mikael Lindberg/SR
 
 
Det är ju inte "bara" Rastlöst Blod som släpptes idag, utan även det hyllningsalbum till Ted Gärdestad som Markus medverkar på. Snacka om att besvikelsen blev stor när vi gick in för att lyssna på låten på Spotify och det istället spelades För Kärlekens Skull med Tomas Andersson Wij där Oh, vilken härlig da' skulle vara! VI hoppas att det åtgärdas snart, för vi är jätteivriga på att höra låten i sin helhet!
 
 
För den intresserade finns ytterligare recensioner av Rastlöst Blod här:
Dagens ETC
Nöjesguiden
Corren.se
 
 
 
 

"Markus Krunegård är ball och mystisk" - intervju i Sveriges Radio

Igår blev Markus intervjuad av Sveriges radios program PP3. Kul! Han berättade om releasefesten och att man egentligen hade planerat att festen skulle vara utomhus på Lydmar och Markus skulle ha kommit in i en skylift! Dock blev det inte så, bl.a. förutspåddes dåligt väder och så hade det "gjorts" förut.
 
Markus avslöjar även att Filip Hammar inte hade dykt upp i tv-rutan imorse, kanske för att han var jetlagad, eller för att han hade roligt på Markus fest igår ;) Markus är ju inslagsproducent i La Bamba och det är något som han berättar om i intervjun. 
 
Nu ska vi lyssna in oss på skivan på Spotify (den har ju släppts!!) och ladda inför morgondagen.För den som har missat det så har Drefvet recenserat skivan också! 
 
Foto: Björn Berglund/SR
 
 
 

På restaurangbaren med Markus i högtalaren

Igår hade Markus sin release-fest i Lilla Baren på Riche. Vi var såklart där och vi började kvällen i restaurangen, där vi peppade inför festen som skulle äga rum alldeles bredvid oss. Mattias, som kom till restaurangen litet tidigare, fick möjligheten att lyssna till en del av soundchecken och det hela lät mycket lovande!
 
När vi satt i restaurangdelen såg vi en del gäster skymta förbi, bl.a. Filip Hammar. När klockan var kring sju begav vi oss istället mot baren och då hade redan en del fans börjat samlas där. När det började bli trångt framför baren intog vi plats framför scenen. Kring åtta-tiden var det fullt inne i lokalen och runt nio var det stopp i kön utanför. 
 
Markus med band klev på kring halv tio och inledde Hell yeah, Norrtälje! Det satte verkligen tonen för resten utav kvällen. Vi fick äntligen höra sista versen utav låten och det verkade som om den handlade om hans pappa (även om det var svårt att höra ordentligt). Därefter körde han en snabb och rastlös låt: Invandrarblues. Den var awesome. Lika fantastiskt var det såklart att få höra Under Broarna i Skanstull, som var nästa låt. Markus hade tydligen befunnit sig på "Under Bron" i Skanstull när han fick inspirationen till låten. Han har visst ofta på tvn med mute när han skriver, eftersom det är som en lägereld för honom.
 
Efter Broarna kom hitlåten Du Stör Dig Hårt På Mig, som verkligen lyfte taket. De flesta hade antagligen hört låten tidigare och kunde sjunga med. Efter låten lade Markus ner gitarren och sjöng L.A L.A på liknande vis som Askan sjöngs under Mänsklig Värme-turnén.
 
Spelningen började lida mot sitt slut och publiken fick välja mellan att höra en "semi-hit" eller en "jävla dyng-hit". "BÅDA!" utropade publiken. Och Markus är ju inte den som är den, så han gav med sig. Därmed kom också spelningens största överraskning - han spelade nämligen Idogt Jobb. Den har vi inte hört live tidigare så det var fantastiskt att få uppleva det. Som avslutningslåt spelade han Ibland Gör Man Rätt Ibland Gör Man Fel, innan han stage-divade ner i publikmassan. 
 
Efteråt tog vi denna bild tillsammans med Mauro Scocco och Niklas Strömstedt och skapade ett minne för livet. Imorgon väntar fler äventyr, vi ska till både Linköping och Norrköping. 
 
 
 
Låtlista:
Hell Yeah, Norrtälje!
Invandrarblues
Under Broarna I Skanstull
Du Stör Dig Hårt På Mig
L.A L.A
Idogt Jobb
Ibland Gör Man Rätt
 
 

Skivsignering och studentflak i Norrköping imorgon

Ytterligare en rolig nyhet från denna aldrig sinande källa är att de som tar sig till skivsigneringen på Vaxkupan i Norrköping imorgon har möjlighet att åka studentflak med Markus. När Markus själv tog studenten åkte han nämligen aldrig på något studentflak, utan blev skjutsad av sin gudfar Väinö.
- Jag tänkte att det vore roligt att göra något som jag aldrig fick göra själv. Som en present till mitt ursprung, säger han till PSL. Efter studentflaksrundan fortsätter festen på Saliga Munken, där Markus vän tillika turnéledare Johan Ekblad kommer spela "Markus Krunegårdscovers i hårdrockstappning" med sitt band.
 
 
(Bild: PSL)
 

Markus till Way Out West!

För ett Krunegård-fan är denna vecka litet som julafton. En FANTASTISK kväll igår (som vi kommer uppdatera er om under dagen), skivsläpp, gig och skivsigneringar.. Och så morgonens nyhet om att Markus spelar på Way Out West.  Det blir Markus första solospelning på festivalen, tidigare har han spelat där med Laakso och förra året var han där med musikkollektivet Ingrid. 
-Det är fan på tiden, säger Markus till Metro. Och ja, det håller vi självklart med om. 
 
 
 Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
 
 

Intervju i Svt Kultur och recension i Gaffa

Det stora på Krunegård-fronten en dag som denna är givetvis releasefesten på Riche ikväll. 150 personer får plats och utifrån hur många som hittills har attendat eventet på facebook så kommer det bli trångt inne på Riche ikväll :)
 
Det har dykt upp fler recensioner av Rastlöst Blod, den mest intressanta är nog GaffasTT har också skrivit en artikel om Markus som bl.a. publicerats i Svenska Dagbladet.
 
Även SVT har intervjuat Markus och i interjun berättar Markus om alla låtar på skivan och drar paralleller till olika genrer och artister. Han berättar också att han blivit avstängd från Ebay, då de trodde att han var en bedragare, och att han tycker att alla borde se Vetenskapens värld om sociala klyftor.
 
 
 
 
Nu är det bara två dagar kvar!

RSS 2.0