På restaurangbaren med Markus i högtalaren

Igår hade Markus sin release-fest i Lilla Baren på Riche. Vi var såklart där och vi började kvällen i restaurangen, där vi peppade inför festen som skulle äga rum alldeles bredvid oss. Mattias, som kom till restaurangen litet tidigare, fick möjligheten att lyssna till en del av soundchecken och det hela lät mycket lovande!
 
När vi satt i restaurangdelen såg vi en del gäster skymta förbi, bl.a. Filip Hammar. När klockan var kring sju begav vi oss istället mot baren och då hade redan en del fans börjat samlas där. När det började bli trångt framför baren intog vi plats framför scenen. Kring åtta-tiden var det fullt inne i lokalen och runt nio var det stopp i kön utanför. 
 
Markus med band klev på kring halv tio och inledde Hell yeah, Norrtälje! Det satte verkligen tonen för resten utav kvällen. Vi fick äntligen höra sista versen utav låten och det verkade som om den handlade om hans pappa (även om det var svårt att höra ordentligt). Därefter körde han en snabb och rastlös låt: Invandrarblues. Den var awesome. Lika fantastiskt var det såklart att få höra Under Broarna i Skanstull, som var nästa låt. Markus hade tydligen befunnit sig på "Under Bron" i Skanstull när han fick inspirationen till låten. Han har visst ofta på tvn med mute när han skriver, eftersom det är som en lägereld för honom.
 
Efter Broarna kom hitlåten Du Stör Dig Hårt På Mig, som verkligen lyfte taket. De flesta hade antagligen hört låten tidigare och kunde sjunga med. Efter låten lade Markus ner gitarren och sjöng L.A L.A på liknande vis som Askan sjöngs under Mänsklig Värme-turnén.
 
Spelningen började lida mot sitt slut och publiken fick välja mellan att höra en "semi-hit" eller en "jävla dyng-hit". "BÅDA!" utropade publiken. Och Markus är ju inte den som är den, så han gav med sig. Därmed kom också spelningens största överraskning - han spelade nämligen Idogt Jobb. Den har vi inte hört live tidigare så det var fantastiskt att få uppleva det. Som avslutningslåt spelade han Ibland Gör Man Rätt Ibland Gör Man Fel, innan han stage-divade ner i publikmassan. 
 
Efteråt tog vi denna bild tillsammans med Mauro Scocco och Niklas Strömstedt och skapade ett minne för livet. Imorgon väntar fler äventyr, vi ska till både Linköping och Norrköping. 
 
 
 
Låtlista:
Hell Yeah, Norrtälje!
Invandrarblues
Under Broarna I Skanstull
Du Stör Dig Hårt På Mig
L.A L.A
Idogt Jobb
Ibland Gör Man Rätt
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny - Bildjournaliststudent

Det var så himla bra på Riche. Definitivt en av mina bästa Markus-spelningar trots att den var så kort. Men så sjukt intimt och fint. Synd bara att jag hade bråttom till mitt tåg från centralen så hann inte stanna kvar och mingla. Ses vi på Bengans i Stockholm?

Svar: Visst var det bra? Vi är också jättenöjda, det var verkligen en helt magisk stämning! Givetvis kommer vi till Bengans imorgon, det blir jättekul att ses där! :)
Markusevangelisterna

2014-06-04 @ 19:50:29
URL: http://novemberdreams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0