Bråvalla, when we walked the streets of Norrköping

Vi tog bussen 06.40 från Uppsala och kom fram till festivalområdet kl 11. Festivalen skulle öppna 12 men det blev framskjutet till runt 12.45 och Markus som skulle inviga festivalen 12.30 fick vänta in oss tills vi hunnit in. När de öppnade sprang vi fram till scenen (det var en liten bit att springa!) och väl framme hade vi båda hunnit få astma lagom till Markus konsert. Han inledde med Hell Yeah Norrtälje och avslutade med den obligatoriska avslutningslåten Korallreven & Vintergatan. Vad som var väldigt speciellt var att han körde ett medley - som han själv sade så var det en present till oss i publiken. Om vi minns rätt, spelade han först introt till Hollywood Hills, gick sedan över till Let's Go Nu Är Jag Din Yo och sjöng första versen och refrängen och sedan gick över till och körde hela Hela Livet Var Ett Disco. Här kan man höra när Markus spelar Invandrarblues live från  Bråvalla. Här blir Markus intervjuad om Bråvalla i Musikguiden och här blir han intervjuad i P4 Östergötland. Universal har även lagt upp ett klipp från Bråvalla där Markus spelar Du Stör Dig Hårt På Mig. Här är några recensioner i NT, FolkbladetAftonbladet och Expressen.
 
 
Låtlista Bråvalla 26/6 2014
 
Hell Yeah Norrtälje
Invandrarblues
Det Är Ett Idogt Jobb Att Driva Ungdomen Ut Ur Sin Kropp
Under Broarna I Skanstull
Ibland Gör Man Rätt Ibland Gör Man Fel
Medley (Hollywood Hills, Lets go nu är jag din yo, Hela Livet Var Ett Disco)
Askan Är Den Bästa Jorden
Jag Är En Vampyr
Du Stör Dig Hårt På Mig
Korallreven & Vintergatan
 
 
 

Vi såg scenen dit vi skulle springa när de väl efter massa förseningar öppnade grindarna
 
Vi kom näst längst fram
 
Scenen var alldeles för hög.
 
 
Markus röjde på
 
 
 
 
Peace!
 
 
Aaaaskaaan äääär deeen bääästa jooordeeen!
 
De som stod längre bak kunde se hela konserter på storbildsskärm. Tänk om någon hade spelat in det som på vissa The Cure konserter?
 
Användaren Edvin Arleskär har lagt upp några klipp från Bråvalla och det finns och klipp från Markus releasefest på Riche, Allsång på Skansen och Cirkus 2012. Nedan är hans inspelning av Markus medley:
 
 
 
 Efteråt gick vi o kolla på stand-up i ett tält och sedan Iron Maiden.
 
Imorgon kommer ett inlägg om UxU. Hörs då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0