Gaffa, SvD, Studio PSL

På karaoke baren
med Bon Jovi i högtalaren
Det var du som sa det
"Såhär borde vi jämt ha det"


Nu har Lets Go Nu Är Jag Din Yo hunnit smälta in i våra pophjärtan och visst har den potential att bli en storslagen hit tillsammans med Du Stör Dig Hårt På Mig. En kul grej är att Du Stör Dig Hårt På Mig nu har 1.391.329 lyssningar på Spotify efter mindre än tre månader medan Everybody Hurts som släpptes för över två år sedan "bara" har 1.323.440.

 

 

I senaste numret av Gaffa finns denna lilla notis om Markus som borde täcka hela sidan så man inte missar den. Observera att hela låtlistan finns med! De fyra första låtarna + L.A. L.A.  känner vi till från singelsläpp, radioutrag i Musikguiden: Osignat och från Slussen PensionatPiller I Badkare, Helli och Utan Dig Är Jag Halv nämnde Markus i  den enastående intervjun på 1 h 48 min  i podcasten Värvet.  Invandrarblues nämnde Markus i Svenska Yle. De nya låtarna som framkommer i Gaffa är Tommy Tycker Om Mig och Utan Dig Är Jag Halv. Vi hoppas den första är en cover på Carolas låt med samma namn. Sen får vi ju inte glömma att Härskarens Teknik kommer med som en bonus-vinylsingel om man förhandsbokar vinylen av Rastlöst Blod. Det finns fortfarande kvar några ex på Bengans. Just nu pågår öven det kollektiva konstprojektet Rastlöst Blod som ska resutlera i en ny låt som Markus ska skriva tillsammans med sina fans. Med anledning av detta har han även ställt upp på en intervju hos Spotify, där han berättar om var han hittar sin inspiration, vilken krune-inspirerad tatuering som han tror är vanligast och om sina första låtar. Det och mycket mer. Vi på Markusevangeliet konstaterar att vi har mycket gott att se fram emot framöver!

 

PSL skriver på sin hemsida att "Studio PSL återuppstår!". Per Sinding-Larsen pratar aktuell pop och populärkultur med Linda Pira, Markus Krunegård och Yung Lean. Idag klockan 12 är det premiär för Studio PSL 2.0. Det verkar däremot så att Markus bara är en av säsongens alla ledamöter 

 

Efter att ha medverkat i LO:s valfilm inför Riksdagsvalet den 14 september nämns Markus, kanske för första gången, i en ledare i Svenska Dagbladet Vänstern har musiken, inte mer. Ledarskribenten konstaterar att "det är bara att erkänna: vänstern har artisterna och musiken. Men som jobbpolitik betraktat är sång och beskattning ingen bra idé."  LO lyfter i stället fram att "Sverige behöver en ny politik och en ny regering. Arbetslösheten har ökat. Otryggheten har ökat. Klyftorna har ökat. Välfärden börjar bli rejält kantstött genom stora skattesänkningar som såklart gynnar de som tjänar mest. Inte de som behöver det mest"

 

Vi nöjer oss med att referera till den här recensionen från när Markus spelade på KB Malmö 2012:

Sista låten, vilket han i alla fall säger till oss, är ”Korallreven & Vintergatan”. Det är den finaste låten Krunegård har gjort tycker jag. Också den längsta, nu, denna kväll. Par hand i hand. Par som kramas. Runt omkring mig och framför. Och när man tror att den är slut så lyfter den. Varenda en inne på KB sjunger högt med i texten ”Mänsklig värme snälla kom närmre, mänsklig värme snälla kom närmre, 37 grader celsius är allting som behövs!”. Och Krunegård börjar: ”Kära vänner, detta är inte ett mellansnack, det är ett tal”. Han vill få ut sitt budskap om att mänsklig värme är botemedlet mot allt. Det är botemedlet mot allt mörker. Det är botemedlet mot SD och all annan idioti och ondska. Vilket självklart är något bra att ta upp, speciellt i dessa tider.

 

Kommentarer
Postat av: Markus

Men hur är det med "Propaganda i Sverige och Havanna"? Var det en av de trettiotvå som skrevs men som däremot inte kom med?

2014-05-17 @ 21:33:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0