Hell Yeah Gävleh

Hej allesammans!
 
I lördags åkte vi till Gävle för att se Markus spela på Konserthuset. Annie åkte dit direkt från Borlänge och Mattias åkte dit på kvällen så vi möttes först halv 7 utanför konserthuset. Just då var vi ensamma utanför och dörrarna hade inte öppnats ännu. Efter oss kom två jättetrevliga tjejer som hade åkt från Sundsvall för att se Markus. 
 
 
 
Kl 19 öppnades dörrarna och efter att ha stannat till vid merchen en stund gick vi för att ta plats framför scenen. Lokalen var ganska märklig, bland annat var det en trappa som slutade kanske ett tiotal meter innan scenen började. Däremot rann vattnet i en å förbi konserthuset vilket var fint inifrån och det var fönster längs hela väggen, vilket gjorde det hela väldigt stämningsfullt.
 
Runt åttatiden drog INVSN igång med en fartfylld spelning och politiska mellansnack.
 
 
 
 
 
Omkring halv tio var det Markus tur och det hade hunnit bli fullt framför scenen och människor stod även och trängdes i trappen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Markus kickade igång med Hell Yeah Norrtälje.
 
 
Och avslutade med LA LA:
 
 
Vi spelade även in Hollywood Hills för det är en så fet låt live:
 
 
Och fina Stjärnfallet som blev sista låten. Publiken fortsatte sjunga i flera minuter efter att Markus klivit av scenen, så till slut kom han ut ännu en gång och sjöng med oss, innan han tackade och klev av scenen.
 
 
Setlist

Hell Yeah Norrtälje

Invandrarblues

Everybody Hurts

Under broarna i Skanstull

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel

Hela livet var ett disco

Askan är den bästa jorden

Piller i badkaret

Hollywood Hills

Du stör dig hårt på mig

Korallreven

-

Jag är en vampyr

Let's go nu är jag din yo

L.A L.A

-

Stjärnfallet

 

 
Efter konserten hämtade vi våra kläder och ställde oss i kön till skivsigneringen. Mattias fick en vinylsingel med Laakso signerad och Annie en tygpåse.
 
 
 
Efteråt gick vi till Hotell City (vi bodde på deras pensionat) och under Hela Livet Var Ett Disco ville Mattias minnas att Markus sjöng "På det trestjärniga city hotellet" (som ni kanske hör på inspelningen så sjunger han iallafall på Hollywood Hills "när man kommer in på Hotell City och pratar med sig själv" - men det hörde vi först långt senare när vi laddat upp klippet på youtube). Och dagen efter, vid frukosten, visade det sig att både INVSN och Markus+band befann sig på hotellet och Mattias fick även Lars att signera vinylsingeln. 
 
Gävlespelningen var riktigt, riktigt bra. Det märktes också tydligt på Markus att han var väldigt nöjd med spelningen, för han hade liksom ett enda stort leende på läpparna genom hela kvällen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0