100 mäktigaste inom musikbranschen och Pluras Kök Spanien

En gammal nyhet kanske, men för Mattias, som var på studentgymmet igår och såg ett tidningsställ med "100 mäktigaste inom musikbranshen" tryckt på Nöjesbladet Uppsalas framsida, var det en överaskning. Och han tänkte att nog måste väl allas vår bästa Krunegård vara med på den listan?
 
 
På plats 13 hittar vi Per Sinding-Larsen, som vi har att tacka för nyheter, intervjuer och musikmaterial från Krunegård på PSL-bloggen.
 
 
På plats 23 finns Veronica Maggio och Markus har skrivit flera låter på hennes senaste skiva "Satan i Gatan". De skrev  tillsammans "Vi kommer alltid ha Paris". Paris verkar vara en viktig plats som Markus återkommer till, vad vi vet först i Trist javisst (Hets) och Café de flore (Mänslig Värme). Sjunger han om Paris i Laakso?

 
Plats 46 finner vi Andreas Kleerup som tillsammans med Markus släppte EP:n "Lead Singer Syndrome".
 
 
På plats 48 är Christian Waltz som tillsammans med Veronica och Markus skrev två låtar på "Satan i Gatan": "Finns det en så finns det flera" och bonuslåten "Vad gör vi ikväll.
 
 
På plats 68 har vi Mauro Scocco som har producerat "Hela livet var ett disco" och "Dålig på vardag". Man kan ockå se honom i video till "Hela livet var ett disco" och höra honom köra på "Dålig på vardag". Markus har också, som ni säkert redan vet, spelat in en cover på "Det finns", som släpps på måndag.
 
 
Längre ner på plats 85 finner vi Jari Haapalainen som är en sverigefinsk gitarrist, kompositör och musikproducent. Han producerat nästan allt med Laakso, har varit medproducent på "Maria och Jag" och spelar gitarr i flera låtar på album med Laakso och Markus. Jari var också med Laakso på scen under den legendariska återföreningskonserten på Cirkus.
 
 
Och på plats 90 hittar vi Markus Krunegård. Lite väl långt ner kanske men han är i alla fall med på listan över de 100 mäktigaste inom musikbranschen!
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 Markus kommer också vara med i sista avsnittet av Pluras Kök Spanien. Det går att skymta honom flera gånger i videon till introlåten "Vår lilla stad".
Markus var 2011 med i Mauro & Pluras kök som fortfarande går att se här. I det programmet sjunger Markus och Mauro tillsammans "Sarah" och "Hela livet var ett disco".

Kommentarer
Postat av: Jens

Jag tror att Markus ska vara med i avsnitt 6 av Pluras Kök, alltså om fyra veckor, tillsammans med skådespelerskan Fanny Risberg. Hoppas Markus river av några låtar tillsammans med Plura!

Svar: My mistake. Trodde serien var på väg att ta slut men den har ju precis börjat!
Markusevangelisterna

2013-02-10 @ 15:11:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0