Sthlm Skyline

Klockan 08.09 tog vi tåget från Uppsala till Stockholm. Vi kom fram till Radiohuset ca 09.15 och var både först och ensamma att vänta utanför Studio 4. Vi försökte fördriva tiden bäst vi kunde tills Markus kom vid 11-tiden. Mattias fick sitt Markusevangelium signerat och eftersom dörren var öppen kunde vi lyssna på soundchecken, vi spelade även in större delen av den. När klockan närmade sig 12 började allt fler gamla samt personer med särskilda behov att komma in och köa i Radiohuset. Musikplats Stockholm har gratis konserter varje fredag och programmet har sina stammisar. När de öppnade dörrarna tog vi sittplatser på den främsta raden och framför oss stod en ensam flygel som väntade på sällskap.

 

Markus kom in på scenen och inledde med den långa versionen av Everybody Hurts och fortsatte med Cafe de flore och Vår sista dans. Sedan spelade han ”en låt han inte spelat på väldigt länge”: Lika barn leka bra. Det var jätteroligt att bli överaskad och få höra en så otippad låt. (Krunisen Haris som satt bredvid oss berättade tidigare att Markus lär ha skrivit låten vid just den här flygeln.) Markus avslutade med Askan är den bästa jorden och nog gör Askan sig bäst på piano. Mellan lika barn leka bra och Askan är den bästa jorden pratade Markus om "kicken" och om hur han ständigt letar efter den genom musiken.

 

Hela konsertupplevelens kändes intim och speciell. Vi är båda glada över att vi inte missade det här. Annie roffade åt sig set-listen, men höll på att bli stoppad av en av de anställda på radion som trodde att Markus kanske behövde pappret som den var skriven på. Detta var väldigt omtänksamt men vi kunde snabbt komma överens om att det inte såg särskilt viktigt ut, inte för Markus i alla fall.

 

Efteråt stod vi en bit utanför studion och Markus kom fram till oss på vägen ut, hälsade och signerade Markus-affischer som hade hängt inne på Radiohuset inför hans spelning på Musikplatsen. Vi tog en gruppbild med honom, något som vi pratat om och sett fram emot länge. Innan han gick sa han "vi ses senare", för han visste ju att vi skulle komma till Katalin. Konserten websändes och för den som inte kunde komma finns den tillgänglig att lyssna på i efterhand, det får man bara inte missa.

 

 

Lyssna: Hela konserten med Markus Krunegård

 

Markus väntar på att få börja spela
 
 
 
Mellan låtarna intervjuades Markus, bara metern framför oss
 
Två glada, nöjda, trötta krunisar efter spelningen
 
Den efterlängtade gruppbilden med världens bästa Markus
 
 
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0