Nalen, Intervju i Spotify, pod o vårspelning!

Markus spelade på Pet Sounds 35 årsfirande på Nalen. Mycket fint o med tre gitarrer.
 
 
Igår publicerade en intervju med Markus på Spotifys hemsida.
 
 
Förutom att Markus ska släppa en vinyl ep i januari kommer han spela på Yeah-festivalen i Örebro 15-16 maj. Kanske blir det fler spelningar till våren.
 
Ni har väl inte glömt podden med Markus o Maruo:
 

Markus @ Debaser Medis

Här kommer ett försenat inlägg.
 
Förra veckan spelade Markus på Debaser Medis med Little Jinder som förband, som också varit det på flera spelningar i höst.
 
Little Jinder bjöd på en kort cover av Everybody Hurts som en hyllning till Markus Krunegård:
 
 
 Hon sa efteråt att det är svårt att lära sig låten pga så mycket text!
 
Sedan var det Markus tur o han verkade vara väldigt pepp att spela i Stockholm och han sa nåt i stil med att "det trodde man inte för 15 år sedan" angående att Stockholm blivit hans hem. Låtlistan bjöd inte på några överaskningar utan innehöll allas våra favoriter. Både under Little Jinder o Markus var det kameramän som filmade både artisterna o publiken.
 

Under Korallreven o Vintergatan fick Markus hjälp med körsång

 
 
Under sista låten Stjärnfallet stod det en kameraman på scenen o gick runt Markus i cirklar föra att sedan börja filma när publiken fortsatte sjunga refrängen till låten o Markus kom ut en gång själv och en gång med hela bandet. Markus ursäktade med att påpeka att vi kan säga att vi alla var där när detta spelades in. Det ska som sagt bli en dokumentär om Markus höstturné.
 
Ikväll ska vi se Markus turnéavslut på Reginateatern i Uppsala

NYTT! Vinylsläpp av härskarens teknik!

Snart är höstturnén över, endast en spelning återstår och visst är det fint (om än lite märkligt?) att turnéavslutet blir i vår stad, Uppsala! Men varje gång en dörr stängs så öppnas ett fönster, brukar man säga. Och precis så kändes det när vi fick höra talas om vinylsläppet av Härskarens Teknik den 28 januari! Förutom låten med samma namn så ingår även fyra andra låtar på vinylen, däribland Go Johnny go, som Markus spelade på Slussens pensionat 2013.
 
 
 
Låtlista:
 
1. Härskarens Teknik
2. Född Långt Från Usa
3. Go Johnny Go
4. Om Du Är Ensam Är Du Inte Ensam
5. Sadomasomarkus
 
Omslag:
 
 
 
Vinylen kan redan nu bokas på ett flertal ställen, bland annat Bengans, Cdon och Ginza.
 

Markus Krunegård får Stim-stipendium och Dokumentärprogram

Tack Alina för dina två tips.
 
Markus har visst blivit tilldelad ett stipendium på 50 000 kr från STIM. Stipendierna delas ut vid en ceremoni i Stimhuset i Stockholm den 12 december kl 15.00.
 
 
Det har ryktats om att det håller på att spelas in en dokumentär och äntligen har vi fått bekräftelse på det. Oklart om han får ett eget program.
 
TV-producenten Agnes-Lo Åkerlind:
 
"Jag håller på med ett program till SVT där vi följer Markus Krunegård och Little Jinder under deras turné." 


Musikhjälpen!

Det var så himla fint när Markus var med i Musikhjälpen idag! Först körde han Under Broarna och sedan Åh Uppsala! Hur kul som helst att få höra den live - och vi har ju varit medvetna om att om man ska få höra den live  någon gång så kommer det bli i just Uppsala. 
 
Intervjun var rätt rolig och SOM vi skrattade när Markus berättade om sin kaktus "Jörgen" som han enligt egen utsago haft i typ 20 år och som han funderade på att skänka till Musikhjälpens insamling. Det blev dock inget med det, trots att Jörgen var med i bilen. Edit: Det går visst att buda hem Jörgen nu. Däremot skänkte han en jättefin canvastavla som man kan buda på, på Tradera. Han hade visst haft lite svårt att bestämma vad han skulle skänka, och bland annat funderat på att skänka deras soffa! 
 
Här kommer klipp ifrån dagen!
 
 
Åh Uppsala
 
 
 
Under broarna i Skanstull 
 

Markus gästar Musikhjälpen

Imorgon gästar Markus Musikhjälpen, som detta år är i Uppsala! Det blir alltså Uppsala x 2 för Markus denna höst, för han spelar ju även på Reginateatern nästa vecka på lördagen. Kl 11 är klockslaget att lägga på minnet till morgondagen, och självklart kommer vi att vara där för att bevittna det hela. Kanske någon av er ska dit också, isåfall ses vi i vimlet framför buren :)
 
 
 

Markus @ Pustervik

Vi var själva inte där men vår vän Alina var där o spelade in tre sjysta videos som förevigar en bit av den kvällen när Pustervik var himlen för Markus och Pustvervik fick leva med det. 
 
 
 
 
Hon har även massa andra sjysta videos med Markus o andra svenska artister. In o kolla vettja

RSS 2.0